Product Gegevens

F.R.A. Winnie Barebackpad western style

€176.54

Productbeschrijving

F.R.A. Winnie Barebackpad western style

Rijsjabrak winnie is een pad in een bijzondere uitvoering. De afneembare stijgbeugels met riemen geven deze pad wat meer universele mogelijkheden.

De pad is opgebouwd uit een combinatie van leder en nubukleder aan de bovenzijde en heeft een zachte synthetisch wollen onderzijde. Daartussen gevuld met een extra dikke high density foam in het schoftgedeelte en een normale dikte vulling in het zitbereik. Een stevig lederen handvat bevindt zich ter hoogte van het schoftgedeelte. Tevens is de pad ter hoogte van de schoft holrond ingesneden.

De versterkte dubbele singelstoten maken het gebruik van een standaard singel mogelijk. Luxe, afneembare met leder afgewerkte stijgbeugels en uit PP vervaardigde stijgbeugelriemen maken deF.R.A.®  winnie zeer kompleet. Ook de winnie is universeel in maat, voor zowel pony als paard.

Veelzijdige gebruiksmogelijkheid:

De afneembare stijgbeugels en stijgbeugelriemen biedt keuze tot het al of niet gebruik van beugels. Met opzet wordt nu het woord beugels gebruikt om aan te geven dat deze beugels niet bedoeld zijn om er mee op te stijgen of licht te rijden. Ermee opstijgen is sowieso niet mogelijk, immers een barebackpad heeft geen harde delen en biedt bij éénzijdige belasting geen weerstand tegen verschuiven. De beugels geven echter extra mogelijkheden in het leerproces tot de onafhankelijke zit, immers het niet gebruiken van toch aan de voet  aanwezige beugels leidt naar  het oefenen van een zeer stille beenligging.
De gevorderde ruiter zal wellicht de beugels gebruiken tot het oefenen van lichtrijden vanuit de knie dit zonder de beugels te belasten.

Het afnemen van riemen en beugels maakt de pad weer tot een standaard barebackpad.

De pad is vervaardigd uit een combinatie van leder en synthetische materialen, het is verstandig de pad zeer spaarzaam te wassen. Wil je dat toch doen, dan koud handwasbaar enkel met gebuik van een leder wolwasmiddel. Niet centrifugeer-baar, droging door nat vrij te plaatsen buiten de invloed van zonlicht.
De lederen delen voorzichtig met een leder onder-houdsmiddel na behandelen.
 

Product Code: FRA2700462017

Fabrikant: Wilde Acker

Klant recensies

Dit product is nog niet beoordeeld. Schrijf een beoordeling

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze,
hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Copyright © 2017 Horse Allround, Schleiden - Dreiborn

eCommerce by CubeCart